Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPIS (12 MB)



Kmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2017 ( oglas)



Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina

Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice


Predavanje: Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice Vabimo vas na predavanje z zgornjim naslovom, ki bo v sredo, 16. oktobra 2013, od 15. do 20. ure v Šokčevem dvoru v Žuničih. Vsebina izobraževanja: predstavitev prehranske vrednosti mesa drobnice predstavitev prehranske vrednosti mleka drobnice in mlečnih izdelkov možnosti uporabe mesa drobnice v kulinariki možnosti uporabe mleka drobnice in mlečnih izdelkov v kulinariki poznavalski razsek mesa prispeva h kulinarični vrednosti in ekonomiki uporabnost posameznih kosov mesa drobnice načini priprave mesa drobnice kulinarične delavnice z mesom in mlečnimi izdelki praktični prikaz razseka trupa možnosti povezovanja turističnih kmetij s kmetijami, ki redijo drobnico Predavala bosta Jože Zalar, mag. turiz. in Marjana Cvirn, univ. dipl. inž. kmet., odgovorna urednica revije Drobnica. Zauživanje ovčetine in jagnjetine je povezano z mnogimi predsodki, zato je pri nas premalo razširjeno. Vendar je jagnjetina, prirejena na pašnikih, v vseh pogledih odlično živilo, ki bi ga morali pogosto vključiti v svoj jedilnik, saj vsebuje vse za zdravo življenje potrebne sestavine. Razmerje med večkrat nenasičenimi in nasičenimi maščobnimi kislinami je v jagnjetini zelo ugodno. Jagnjetina je odličen vir beljakovin, saj v pravem razmerju vsebuje vse človeku potrebne esencialne aminokisline in precej L-karnitina, ki pospešuje izgorevanje maščob in torej pomaga pri hujšanju. V jagnjetini je veliko vitaminov B, B12, A in C ter natrija, kalija, železa in kalcija, je pomemben vir cinka in v maščobah topnega vitamina K. Obenem je priprava mesa enostavna in hitra, jedi pa so izjemno okusne. Izvrstna popestritev ponudbe na kmetijah so tudi izdelki iz mleka drobnice, ki tako po vsebnosti sestavin kot tudi okusnosti sodijo v vrh kulinarične ponudbe povsod po svetu. Sestavni del izobraževanja je tudi udeležba na strokovni ekskurziji, ki bo v petek, 18. oktobra 2013. Program ekskurzije bo predstavljen na izobraževanju. Predavanja in udeležba na strokovni ekskurziji so brezplačni.

 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 
MOJA - nova blagovna znamka domačih dobrot
 
Lani odkupili za 11% več kmetijskih pridelkov
 

arhiv
19.09.2017 Neuero 11 kw...
19.09.2017 MEX GT...
19.09.2017 teleskopski viličar...
19.09.2017 kiper prikolica...
19.09.2017 molzne enote 3 kom....
18.09.2017 RP 320...
18.09.2017 stol 380 tandem...
18.09.2017 Prodam INO Ferti...
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 
18. državno tekmovanje v strižnji ovc
 
Predavanje: Kompostni hlev - PETROVČE
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS